DMRs medlemsseminar om 'Kirker og Verdensmål'

Bethania, Ryttergade 3, 5000 Odense C
14-11-18 - 14-11-18
10.30-15.00

14. november inviterer Dansk Missionsråd til efterårsrepræsentantskabsmøde med særligt fokus på hvordan kirkesamfundet kan bidrage til verdensmåls-dagsordenen. Kirker og kirkelige organisationers rolle og engagement med verdensmålene er en vigtig brik i dansk udviklingsarbejde. DMRs efterårsrepræsentantskabsmøde er derfor en oplagt mulighed for DMRUs medlemmer til at få et bredere indblik i, hvordan kirker og kirkelige organisationer kan arbejde aktivt mod verdensmålene.


Tilmelding til DMRs efterårsrepræsentantskabsmøde senest 7. november, 2018 til dmr@dmr.org

Økumenisk diakoni – den nutidige internationale tænkning om kirkerne og verdensmålsdagsordenen

Verdensmålene fylder ganske meget i den danske og internationale debat, og har heldigvis bred resonans blandt civilsamfund, politikere og erhvervsliv.  Men hvor er kirkerne? Hvordan kan de bredere kirkesamfund bidrage til verdensmål-dagsordenen? Et godt bud er, at kirken har et overordnet sprog om retfærdighed, der er central for identiteten. Hvor verdensmålene er meget brede, har kirkerne og kirkelige organisationer en lang tradition for at pege på alternativer til uretfærdighed og krænkelser af mennesker værdighed.

Dokumentet ’Ecumenical Diakonia’ er blevet til som et svar på disse spørgsmål, og er en indføring i de trosbaserede organisationers nutidige identitet og opgave. Dokumentet er blevet til som en fælles WCC, LWF og ActAlliance refleksion over kirker og verdensmål, og er således udtryk for den globale økumeniske og nutidige tænkning om emnet. Centralt i dokumentet står overvejelserne omkring forholdet mellem at være trosbaseret og rettighedsbaseret, og hvordan den teologiske refleksion viser hvilke værdier trosbaserede organisationer navigerer efter i deres sociale arbejde.

På DMRs efterårsrepræsentantskabsmøde introducerer Kjell Nordstokke ’Ecumenical diakonia’-dokumentet og tænkningen bag det. Desuden vil der være en præsentation af resultaterne fra DMRUs undersøgelse af medlemsorganisationernes arbejde inden for Verdensmålene.

Program:

10:30-10:40 Velkomst og introduktion v. Poul Erik Knudsen og Jonas Adelin Jørgensen
10:45-11:45 Kjell Nordstokke ’Ecumenical Diakonia’
11:45-12:00 Peter Blum Samuelsen ’DMRU’s medlemsorganisationers engagement inden for Verdensmålene’
12:00-12:30 Plenumsamtale om økumenisk diakoni i DMR og DMRUs medlemsorganisationer
12:30-13:30 Frokost
13:30-15:00 Præsentation og diskussion af DMRs reviderede målsætning for 2019-2021 og suppleringsvalg til DMRs bestyrelse.

Læs mere om hvordan DMRUs medlemmer arbejder med Verdensmålene i denne artikel, og læs hele reviewet af DMRUs medlemmers Verdensmålsengagement her.