Dansk Kherwara Mission

Dansk Kherwara Mission er et missionsselskab, der hjælper børn i Indien og Pakistan til at få en uddannelse. Organisationen sender ikke selv missionærer ud, men støtter den pakistanske kirke, Church of Pakistan, i kirkens skole- og undervisningsarbejde i byen Kherwara i den indiske delstat Rajasthan.

Organisationen blev oprettet i 1944 som Dansk Bhilmission, opkaldt efter Indiens oprindelige folkeslag, Bhilerne, som i århundreder har boet i det nordvestlige Indien. Området blev delt mellem Indien og Pakistan, da Pakistan blev dannet i 1947. Siden 1953 har Dansk Kherwara Mission drevet en pigekostskole i provinsbyen Kherwara, i ørkenområdet, som hedder Rajasthan, og da organisationen var i landet, før der kom en grænse mellem Pakistan og Indien, arbejdes der stadig for de mennesker, der bor i ørkenen, selv om de bor på hver sin side af grænsen.

Kherwara Missionen støtter stadig arbejdet på kostskolen i Kherwara, hvor 52 indiske piger fra 1.-10.klasse får en uddannelse og en bedre tilværelse. I Pakistan støtter missionsselskabet kirkens evangeliserende arbejde og et bredt program af sundhedsklinikker blandt stammefolk. Kirken driver også projekter til faglig oplæring, sykurser m.m., som sætter fattige i stand til at klare sig selv økonomisk. 

Læs mere på:
www.kherwara.dk 

Kontakt:
Dansk Kherwara Mission
Holbækvej 24B, 1.tv.
4180 Sorø
Telefon: 4158 6293