Kunsten at trække sig for at give plads til forandring

03-02-17

Efter 11 års arbejde for IAS i Østafrika, er Anders Jacobsen nu flyttet tilbage til Danmark med sin familie. Den 1. februar, startede han som Program Manager på IAS-kontoret i København.

”Jeg er blevet meget opmærksom på at man ind imellem bliver nødt til at trække sig, for at den bæredygtige udvikling kan tage plads”.

Ordene kommer fra Anders Jacobsen, IAS Danmarks nye Program Manager. Han har siden 2005 arbejdet for IAS med base i Kenya og Tanzania. Han har været ansat som ressourceperson indenfor udvikling af civilsamfund og har trænet IAS’ partnerne og medarbejdere i regionen. Nu skal han overtage stillingen på kontoret i København efter Tanja Marie Kristensen, der i august flyttede til Honduras med sin mand.

Anders Jacobsen vil især fokusere på programarbejdet med inkluderende uddannelse i Kenya, Tanzania, Sudan og Sydsudan. Han skal også koordinere de øvrige projekter i samarbejde med ledelsen og være med til at udvikle IAS DK’s fremtidige strategi. 

Ifølge Anders Jacobsen har årene i Kenya og Tanzania givet en forståelse og indlevelsesevne i hvad man som udsendt kan og ikke kan i arbejdet med udviklingsbistand:

”Hvis man stiller sig selv midt i problemerne for at skabe forandring og se en forskel for så at trække sig ud, kan det nemt vise sig at være spild af tid. I værste tilfælde kan det medføre en forværring af situationen. Det er bedre at forsøge at stille sig på sidelinjen og derfra påvirke forandring. Derfor er partnerskaber så vigtige. Hvor vi fuldt ud respekterer vore autonome partnere, samtidig med at vi har et samarbejde, hvor vi kan udfordre hinanden”, siger Anders Jacobsen.

Læs mere om Anders på IAS' hjemmeside

DMRU bringer meget gerne nyheder fra medlemsorganisationerne. Skal vi skrive om nyt fra din organisation, så send din historie til kommunikationsmedarbejder, Maria N. Hastrup, mnh@dmr.org